Merja

 

Merja1Olen koulutukseltani laillistettu ravitsemusterapeutti ja takanani on kymmenvuotinen kansainvälisen tason kilpaurheilu-ura triathlonin parissa. Vuosien 2001 ja 2008 aikana elin matkalaukkuelämää ja kiersin ympäri maailmaa kilpaillen maailmancupissa usealla eri mantereella.

Harjoittelin mm. Uuden-Seelannin olympiaryhmän kanssa ja sain apua niin uinnin kuin triathloninkin huippuvalmentajilta. Olympiamatkan kisojen ohessa kilpailin myös puolimatkoilla, saavuttaen mm. Australian avointen mestaruuskilpailujen voiton sekä osallistumisoikeuden täyden matkan maailmanmestaruuskilpailuihin Ironman Hawai´iin.

 

Vuosien 2008 – 2012 aikana keskityin triathlonin pidemmille matkoille. Puoli- ja täysimatkan kisoja kiertäessä ymmärrys ravitsemuksesta olikin enemmän kuin tarpeeseen. Täydellä matkalla alitin 10 tunnin maagisen rajan Saksassa Regensburgin vaativalla reitillä, sekä ylsin kahdeksanneksi pitkän matkan MM-kisoissa Australian Perthissä ja viidenneksi puolimatkan EM-kisoissa Ranskan Gerardmeressä. Triathlonin ohessa kilpailin pyöräilyssä saavuttaen kolmena vuonna peräkkäin SM-pronssia aika-ajossa. Kaiken kaikkiaan urani aikana saavutin yli 20 triathlonin ja duathlonin SM-kultamitalia. Päätin ammattimaisen kilpaurheilu-uran vuonna 2012 puolimatkan Suomenmestaruuteen.

Huikea 17 kesää jatkunut ura sai arvoisensa päätöksen ja nyt hyödynnän vuosien varrella saamaani osaamista ja koulutusta urheilun parissa ravitsemusterapeuttina ja valmentajana.